Gråter av lycka!

FÄRDIG!

Fortfarande.

Fortfarande kvar på skolan. Började klockan 10:00 imorse, och jag är säker på att klockan kommer hinna bli 22:00 innan vi kommer härifrån. Det tar tid att korrekturläsa och komma på namn på b-uppsatsen. Men SNAAAAAART är vi färdiga. Det är så nära att man kan ta på det liksom.

Puh!

Det verkar inte vara någon fara i skogen. Behöver inte stiga in i främmande bilar, med främmande människor, idag. Thank God :)

Farligt, farligt.

Antigen så har vi nu gjort något väldigt dumt som vi kommer att ångra långt och länge, eller så är det ingen fara. Ni behöver inte oroa er om jag snart skriver ett inlägg till, annars så får Elin ta hand om det hela. Dam dam dam.

Gulp ...

Horisont.

Vi börjar se horisonten här i vårt lilla grupprum. En bit kvar, men det verkar som om vi kommer hinna till deadline 9:00 imorgon. Känns fint. Känns bättre än fint, känns underbart. Öh. Nu ska jag fortsätta ...

The last day.

Sista dagen är kommen. Nu ska vi skriva färdigt B-uppsatsen och lämna in den imorgon. Sedan är det bara en och en halv miljon andra saker som ska göras den här veckan. Längtar så jag dör till nästa måndag då allt är över. Men det är en bra bit kvar tills vi är där.

Helgen har varit kul. Vi hade det trevligt på Beachpartyt och sanden störde mig inte så mycket.  Även om jag numera inte bryr mig så vann Tyskland Eurovision Song Contest, och för den som minns så tyckte jag att den låten skulle vinna, så jag är nöjd. Gårdagen spenderades med massa plugg och sedan ritade jag. Sedan kunde jag inte somna heller, vred och vände mig tills jag nästan blev galen. Väldigt rolig och väsentlig information för den som vill veta.

Eh, lägger upp lite bilder istället!


Beachparty.

Snart är det dags för årets beachparty. Väljer i år att inte ha på mig sandaler och hoppas att på det sättet slippa all den sand som kommer finnas på Kåren. Är inget stort fan av sand. Jaa ... mer har jag inte att skriva, så hejdå.

Still annoyed.

Jag känner mig fortfarande irriterad efter gårdagens semifinal. Jag kan inte fatta att Anna Bergendahl inte gick vidare när länder som Armenien och Cypern fick sig en finalplats? Det är skumt och dåligt. Sedan gick inte Litauen vidare heller och det var inte kul. Men att Sverige åkte ut, det är liksom ... fel.

Anyhow tänker jag inte bry mig mer. ESC suger och nu har jag insett det med. Bättre sent än aldrig. Och nu behöver jag inte vara orolig över att missa finalen på lördag. Den tänker jag bojkotta. (Dock blir jag glad om Tyskland eller Turkiet vinner, men, jag räknar inte med det). Nu släpper vi detta tema och återkommer aldrig till det igen.

Istället fokuserar vi på fest på lördag. All in!

Idag är det fint väder. Man blir glad. Jag ska hem till Elin och plugga lite. Måste bara hitta vägen till läskiga Norrliden och inte åka fel. Men jag och Berit - vi klarar allt.

Häv it grejt.

It's over.

Min romans med ESC är över. Slut.

Hem till Sofia.

Nu ska jag hem till Sofia och titta på ESC - semifinal 2.

Kommer bli spännande att se om InCulto tar sig till finalen. Vi älskar ju den, men undrar vad resten av Europa kommer att tycka ... men HUR kan man inte älska den?!



Headache.

It's a headache, nothing but a headache ...

Gosh, jag har riktigt ont i huvudet. Tror jag är lite allergisk mot tandläkar-bedövning. Detta är inte första gången jag mår skit efter att ha besökt tandläkaren. Bedövningen har släppt och jag kan prata normalt. Men det är fortfarande inte roligt.


InCulto.

NJUT. Höhöh ...


Tandläkare.

Imorgon klockan 10:15 ska jag till tandläkaren. Jag har aldrig haft stora problem med tandläkare utan har snarare alltid tyckt att det har varit "okej". Men nu verkar det har ändrats (undermedvetet) på något sätt.

Jag glömmer nämligen ständigt bort att jag ska till tandläkaren imorgon. Jag har skrivit det i almanackan, jag har skrivit det på armen, jag har skrivit upp det som anteckning i mobilen som lyser upp varje gång jag låser upp knappsatsen, jag har till och med skrivit det på en post-it lapp som är klistrad på dörren. Men jag glömmer bort det ändå. Och när jag kommer ihåg det blir det ett sådant "oh shit, just det"-moment varje gång. Nu tänkte jag att jag bloggar om det lite också, då kanske jag minns det? Kan ju alltid hoppas ... fortsättning följer.

Eurovision Song Contest - semifinal 1.

Eurovision Song Contest. Jag och ESC har alltid haft en väldigt romantisk och fin relation. Vi har förstått varandra, gett varandra en chans och liksom aldrig gjort varandra besvikna så det brister och man blir ... förkrossad. Until now, dvs.

Gårdagens semifinal var oförstådd, chanslös, full av besvikelse och jag är liiite förkrossad. Inget bidrag var något att hänga i julgranen eller att prata om. Belgien kanske, men det var väl också för att det var det enda bidraget som verkade någorlunda normalt. Allt annat var pannkakssmet.

Nu har jag ju hört rykte om att morgondagens semifinal ska vara mycket bättre. Jag ska ge det en chans, känner att jag är skyldig Eurovision det, men jag skulle inte satsa några hästar på det.

Bläh.

Slut på födelsedag.

Okej det är den 26 maj idag. My birthday is so yesterday och jag lägger hela födelsedags-hajpen på hyllan. Där kan den få ligga och glömmas bort till nästa gång det blir majmånad. För då blir jag förmodligen likadan igen. Jag har nämligen inga planer på att bli vuxen, även om jag numera är 21 år.

Ballonger.

Nu har jag "blåst upp" 14 ballonger. En dog i färden men sådant får man leva med, och en blev ritad på. Den ska föreställa min bästis Anna som inte kan vara här i person, men är här i sinne. Den enda nackdelen med ballongerna är att mina händer nu luktar gummi/plast-aktigt. Men förhoppningsvis kommer ingen att lukta på mina händer, så det är ingen fara i skogen.

However, grattis på min födelsedag :)

A real man.

Nu ska jag meddela för alla som vill lyssna (läsa) att jag har världens bästa ringsignal till (i? på? under? över? för? bakom?) min mobil. Hädanefter kommer Agnes-Nicole Winters ljuva stämma att ta över min mobil varenda gång det ringer, och det kommer låta så vackort att jag förmodligen kommer glömma att svara. Ber om ursäkt för det redan nu.

A real man, that's what we need görls.
A real man, all around the world ...

Birthday.

Idag är en bra dag. Det har det åtminstone varit hittills. Trodde först att det skulle vara småjåååbbig dag då varken min familj eller min BFF skulle vara här. Men Sofia och Elin har varit superbra substitut. Vi har fikat, ätit choklad och skrivit lite på b-uppsatsen. Och ikväll är det kalas. Tårta och ESC - riktigt bra kombo. Hell yeah!

Födelsedag!!!

En bild säger mer än 1000 ord, så här, varsågod :)


Mona Lisa.


Hade Mona Lisa sett ut såhär hade jag förstått all den hype som har uppkommit kring henne. Bra att jag kan förbättra den här med min ritplatta. Snart kan jag förmodligen även förbättra den där "Sista måltiden" också. Kommer bli kul.

Nu är det bara cirka en timme och tjugo minuter kvar tills klockan blir 00:00 och det är officiellt min födelsedag. Känner att jag verkligen måste dra hela den här födelsedagsgrejen till den yttersta spetsen. Sorry. Jag ber om ursäkt i förväg. (Haha!)

Kaffe.

Helt fantastiskt. Jag har köpt kaffe. Känner att det var det enda rätta att göra med tanke på att jag har ont i huvudet och detta grupprum är lite bajs.

Snart.

13 timmar och 18 minuter kvar ...



Låtsas-födelsedag.

Jag har haft en riktigt trevlig helg med min kära familj. Som vanligt så orkar jag inte dra det hela, men jag kan säga att jag inte hade kunnat tänka mig en bättre låtsas-födelsedag, thanx :)

(Och fina presenter fick jag med. Men jag har ingen aning om hur jag ska plugga något nu när jag har fått en ritplatta ... Får väl typ pistolhota mig själv, för annars kommer jag förmodligen inte att få något gjort.)

(Egentligen så är det kanske inte 21 år jag ska fylla, snarare är det väl typ 4?)

Familj.

Det är lördag, min familj är här och det är nästan min födelsedag. Det är även soligt och varmt ute, och jag har ett nytt coolt nagellack. Woohoo :)

Zombie.

Jag har känt mig som en zombie ett tag nu. Känns som allting bara är grötigt och jag vill inte göra något alls. Sedan har det blivit så härligt varmt så det enda man gör är drömmer sig bort till ställen som inte innefattar b-uppsats, marknadsföringslagar och annat trams. Sitter och ritar istället. Mycket effektivt tidsfördriv. Mina händer är helt prickiga av färg och det känns fint att veta att jag fortfarande är som ett dagisbarn när jag kommer i kontakt med tuschpennor. Och det är så jag lever nu.

Ikväll kommer mamma, pappa och Konrad hit. Vi ska fira min födelsedag. Bara 4 dagar kvar nu. Helt fantastiskt, snart är jag gammal.

Dugga # 3.

Idag ska vi skriva den sista duggan i Organisation B. Jag är väl förberedd. Eller inte. "Hej mitt namn är Grete och jag har teflon-minne". Inget verkar fastna, och jag kan verkligen nada till duggan. Hur i hela fridens namn ska detta gå?

Tyck synd om mig och mitt teflon-minne, tack.


Inlåst på skolan.

Har fått lite bestående men. Jag, Sofia och Elin inte kunde komma ut från skolan då alla dörrar var låsta. Ja, vi tryckte på nyckel-knappen men inget fungerade(!!!). Det gick så långt att vi började planera läger när vi hittade några SPIIK:are som skulle visa oss vägen ut. Och så klart, som det alltid blir, när en av killarna provade att trycka på nyckel-knappen fungera upplåsnings-saken. Jag vet inte om det var vi som var dumma i huvudet eller om det var killen som hade tur. Men ut kom vi.

Förövrigt så är jag helt slut i huvudet, känner mig lite som en papperskorg. Vill sova men det är tyvärr inte ett valbart alternativ då jag nu ska skriva manus och plugga till dugga. Ack och ve.


Instruktioner.

Småfrustrerad, idag, igen. Inte på grund av felstavningar och onödiga bloggar utan på grund av dåliga instruktioner. Jag blir galen! Hur svårt är det att formulera sig på ett vettigt sätt? Och hur svårt kan det vara att svara på en fråga? GAH. Jag är glad att vårt år på BBS (eller "Ekonomihögskolan" som det nu så fint heter) snart är över. Annars hade jag verkligen bett Elin att skjuta mig (jag är lite dramatisk, ja).

Sol!

Det som ingen trodde skulle hända har hänt. Det är soligt i Kalmar. Det är till och med varmt. Fantastiskt. Dock så sitter vi inomhus och skriver uppgift, men det ger en hopp om framtiden. Och sådant är alltid kul.

Beautiful.

Har ni tänkt på att ordet "beautiful" innehåller ordet "ful"?
BeautiFUL?



Frustrerad.

Jag har spenderat den senaste halvtimmen med att kolla runt på storbloggarnas bloggar och märker med stor förvåning hur mycket folk felstavar. Det är inte så svårt att stava rätt till ord, och kan man inte komma på hur det stavas kan man alltid googla. Google vet allt. Jag blir lite frustrerad.

Sofia och Elin, som är beroende av bloggar och kaffe, tycker då såklart att jag borde blogga om denna frustration. Men jag känner att det blir en dålig vibb av det. Folk kommer snart att tro att jag är en sur gammal kärring som bara klagar.

Förresten, älskade lilla Sofia, nu och förevigt, så heter det Simmhud. Även om "simhud" är ett ord det med, så stavas just denna Simmhud med två M. Ok?

Aningen omotiverad.

Måndag. Det känns aningen omotiverande, men det går. Mår fortfarande inte så bra. Att det alltid ska ta mig så lång tid att bli frisk igen. Jag tillhör dom där få lyckliga som aldrig blir riktigt riktigt sjuk utan går istället runt och mår halvdåligt i flera veckor. Så nu har jag det att se fram emot.

Vad annars kan jag berika eran dag med? Elin och Sofia hävdar att jag egentligen är sugen på efter-lunch kaffe men att jag av principskäl inte kan visa det för dom och därför inte går med på att handla kaffe. Detta stämmer faktiskt inte då kaffe kommer sist på min lista över saker jag vill just nu.

Åh, förlåt för så omotiverande blogg. Jag kan inte komma på något intressant (eller ointressant med för den delen) att skriva. Ajdö.

Joo, jag kan nämna att jag har lyssnat sönder låten "True colors" i alla möjliga versioner, och att jag till och med drömmer med den låten som bakgrundsmusik. Fint va?

Riktigt viktig information.

Idag, gott folk, är det bara 10 dagar kvar till min födelsedag.
Woohoo.



Hmpft.

Nej, så frisk som jag trodde att jag var är jag uppenbarligen inte.


On the road to recovery.

Hade tänkt skriva ett inlägg om hur sjuk jag är och hur synd det är om mig och klaga lite (för vi vet ju alla att jag är bäst på att klaga). Men bestämde mig i sista stund för att inte omvandla denna blogg till en klagoblogg. Och jag mår inte så otroligt dåligt heller för den delen. Jag lever, jag bloggar och jag tittar på Criminal Minds.

Kort och gott verkar det som om jag är på bättringsvägen :)

Ibland förvånar jag mig själv.

Jag, Sofia och Elin har suttit och funderat över varför menyraden till vänster hade hamnat längst ner på sidan. Efter mycket om och men hittade vi ändå inget fel i koden. Elin kom på att det borde ha hänt något i majmånad som gjorde att bloggen blev som den blev och jag satte mig ner och gick igenom mina blogginlägg. Und Damen und Herren, det var jag, Grete, som fann felet och rättade till det. Helt fantastiskt, jag är stolt.

Hej.

Hej.

Bläh.

Idag mår jag inte bra, nej. Mys. Knarka piller och skriva uppgift, hej och hå.

Sista föreläsningen på BBS.

Man har fått sig en liten sovmorgon, det är soligt ute och jag ska snart iväg till den sista föreläsningen på BBS (vilket är rätt awesome). Och jag har chokladpudding! "Bättre än så kan det inte bli" hade jag sagt om jag inte hade jätteont i halsen. Men jag ska ta det som en man och inte bry mig. Hejdå.

Twilight.



Love to hate, hate to love.
(Jag är lite conflicted)

Vårt vackra väder.

Jag blir snart galen. (Eller så dör jag av köldskador, take your pick!)

Vem hade kunnat föreställa sig att man måste bära handskar & halsduk i majmånad?

... hmpft.

Baka.

Idag har jag bakat. Jag och "bakning" har en lång historia och jag tror nästan att min vänskap med min BFF är lite byggd på kaksmet. (Vi hade en period under gymnasiet då vi bakade konstant, det fick sig ett abrupt slut en vacker dag, men det är en helt annan historia.)

Anyhow, det jag ville komma till är att det alltid blir så otroligt stökigt när jag bakar. Nästan lite sinnesjukt. Och jag lovar mig själv att ALDRIG mer baka. Man kan lika gärna köpa kakor istället för att baka dom, då slipper man allt det där bökiga.

Så klart, precis som med allt annat i mitt liv, så glömmer jag bort att jag inte tycker om att göra något. Så när jag får en impuls att baka gör jag det. Tills jag inser att jag egentligen inte tycker om att baka alls.

Nu skriver jag det i min blogg. Nästan gång ni hör mig prata på om att baka, kan ni inte ta och slå mig hårt i skallen och hänvisa mig till detta blogginläggJag kommer nämligen aldrig att baka igen.

Tack på förhand!


Världens bästa lillebror.

Världens bästa lillebror, aka. "Littul-B" är här nu. Vi har precis städat undan kvällsmaten och ska nu sätta oss och titta på kassa komedier, sånna där Konrad skrattar och jag typ skäms.
Vi har massa godis och det kommer att bli en trevlig kväll :)


Jag lever igen.

Det känns lite som om jag har återuppstått från de döda. Idag kan jag titta ut genom fönstret utan att dö och jag kan stå upp, och gå, utan att må riktigt illa. Känns faktiskt riktigt najs :)

Morgonen har spenderats med att skriva lite om bloggar till B-uppsatsen samt lägga layout. Nu känns det lite som om jag har dragit mitt strå till stacken, höhöh. Och nu ska jag till ICA Maxi och handla mat. Min lillebror kommer hit ikväll och han förväntar sig mat och frukost och grejer.

Menmen, ville bara berätta att jag lever.

Huvudvärk.

Idag mår jag toppen. Eller inte. Jag mår precis tvärtom. Jag har ont i huvudet och det bankar och pulserar när jag ställer mig upp. Det känns nästan om någon har inplanterat en bas i huvudet på mig. Inte nog med det så har jag ångest över det faktum att jag lämnade Sofia och Elin ensamma idag, sista dagen vi kan jobba med B-uppsatsen innan måndagens mittenseminarium. Känns fint, riktigt fint.

B-uppsats.

(Idag sitter jag och letar efter artiklar till vår B-uppsats. Det går faktiskt bra. Jag är nöjd.)
"Stumbled upon" en artikel som handlar om varför folk väljer att blogga, och i den finns ett fenomenalt bra citat: "Bloggers sometimes pour out their feelings and ideas, and sometimes they struggle to find something to say" - det passar in alldeles utmärkt på mig idag.


Statistikberoende.

... jag tänkte bara säga att jag inte är statistikberoende.


Grattis Jonas - eller inte.

Jag har noll tidsuppfattning. Verkligen. Förra veckan kunde jag jag för allt i världen inte säga vilken veckodag det var, och idag verkar det vara samma sak. Frågade Elin innan om det var onsdag idag. Hon sa något och jag tolkade det som ett ja. Jag vet att min kompis Jonas fyller år på onsdag, så med Elins lilla bekräftelse, skrev jag ett grattis-inlägg till honom. Så fel jag hade. Uppenbarligen är det bara tisdag idag. Höhö.

Tack gode Gud att man kan ta bort inlägg på Facebook. Slipper jag skämma ut mig. Fast det gör jag konstant ändå. Men det är okej. (Och enligt Anna så kan man säga "par klockor" så gårdagens skam behöver jag inte leva med längre.)

Förresten?

Anna, säger man "par klockor"?
Eller har jag idiotförklarat mig själv för hela bloggsfären?

("Hej mitt namn är Grete, jag brukar få total hjärnsläpp vad gäller grammatik. Fråga bara Anna ... en gång frågade jag henne om mamma stavas med två M.")

6 par klockor.

I lördags gjorde jag något som jag har skjutit upp ganska länge (typ 2 år?). Jag samlade ihop alla ofungerande klockor jag hade hemma och gick in med dom till Stjärnurmakaren.
Resultat: jag har numera 6 par fungerande klockor att välja mellan. Alltså en för varje dag i veckan. (Söndagar kräver inte en egen klocka, jag brukar inte hålla på och undra vad klockan är då i alla fall). Detta kommer bli underbart :)

Förövrigt den som vill veta, jag har alltid lite otur med nya klockor. Så ni som har köpt en dyr och fin klocka till mig i födelsedagspresent får gärna tänka om. Nya klockor har en tendens att alltid gå i sönder (och det har verkligen inget att göra med det faktum att jag brukar slå in dom i dörrkarmar).

Yesterday.

Orkar inte beskriva gårdagen ord för ord, så ni får se några bilder istället.


Jag hade kul :)

RSS 2.0